La Coral l’Amistat inicià la seva activitat a Premià de Mar el setembre de 1972 amb la incorporació de dotze dones al cor d’homes de l’Agrupació Coral l’Amistat,  fundada el 1946 pels cantaires provinents de la Unió Premianenca , nascuda el 1931 per la fusió dels cors La Barretina Blava (1895) i L’Harmonia (1896).
D’aquesta manera es garantia la continuïtat de l’Agrupació Coral i es mantenia la tradició de cant coral al poble. Des del 1972 la Coral l’Amistat ha mantingut la seva activitat de manera ininterrompuda.
la Coral L’Amistat està ben arrelada al teixit associatiu de Premià de Mar.
Integrada actualment per una trentena de cantaires, dirigits per Esther Doñate Gil, té com a objectiu principal el gaudi i la difusió de la música, i del cant coral en particular.
Des de l’any 2012 és l’organitzadora de la Temporada de Música i del Cicle d’Espectacles Musicals per a Escolars, ambdós a l’Espai L’Amistat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Mar.
Darrerament la coral ha combinat programes de cant «a capel·la» amb muntatges escenogràfics.
És el cas del musical El Mikado o l’òpera Sort!.
I també amb grans produccions en col·laboració amb altres corals, orquestres, cobles, etc. És el cas de Música d’escena, Quatre segles d’òpera, El Messies, Només per a uns quants?, Rèquiem de Fauré… I més darrerament, actuacions amb La Locomotora Negra, el Quartet Mèlt, Cris Juanico o orquestra Laud’Ars.
La coral participa de forma habitual en trobades, intercanvis, festivals, concerts amb altres formacions corals i en activitats que promouen el compromís i la solidaritat.